فائقی: سجادی را استعفایش دادند/ وزیر ورزش اختیاری از خود ندارد

معاون سابق سازمان تربیت بدنی گفت: سجادی استعفا نداده است بلکه استعفایش دادند، چون مجلس فشار می‌آورد که استیضاح می‌کنیم.

سعید فائقی معاون سابق سازمان تربیت بدنی درباره استعفای حمید سجادی از وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد:  سجادی استعفا نداده است بلکه استعفایش دادند، چون مجلس فشار می‌آورد که استیضاح می‌کنیم و بعد او ۴ کارت زرد داشت اگر استیضاح می‌شد نمایندگان مجلس با او برخورد می‌کردند.

او ادامه داد:  انسان بدون طحال  هم می‌تواند زندگی کند و من هم طحالم را برداشتم و اینکه گفتند سجادی  به خاطر سقوط هواپیما چند ماه پیش طحالش دچار مشکل شده است، من هم در سال ۶۵ تصادف کردم و طحال خود را برداشتم و تاکنون هم اتفاقی برایم رخ نداده است. من وقتی شنیدم که گفتند به خاطر عمل جراحی طحال، سجادی دیگر نمی‌تواند به کارش ادامه بدهد در آن موقع متوجه شدم که روی او فشار آوردند تا استیضاح بدهد.

فائقی تصریح کرد: به نظرم این دخالت مجلس بر روی قوه مجریه است. یعنی مجلس باید کار استیضاح خود را انجام می‌داد. نمایندگان مجلس در چند هفته گذشته  به وزیر کشور گفتند که معاون سیاسی اش را بردارد و اگر برندارد ما استیضاحش می‌کنیم. این معنی اش دخالت قوه مقننه بر قوه مجریه است و این خلاف قانون اساسی است. مجلس کارش نظارت است و نمی‌تواند بگوید یکی را بردار و دیگری را بگذار. به هر حال مجلس می‌تواند استیضاح کند، اما فشار نباید بیاورد. آقای رئیس جمهور نباید کوتاه بیاید. ورزش کشورمان مظلوم است.

فائقی درباره عملکرد سجادی در وزارت ورزش و جوانان گفت: به نظرم عملکردش نسبت به ۲ وزیر قبلی بهتر بود. در ورزش قهرمانی دیدیم که تیم ملی کاراته قهرمان آسیا شد و آن طرف تیم والیبال جوانان هم قهرمان آسیا شد. کشتی هم عملکرد خوبی داشت. در ورزش همگانی هم خوب عمل کرد. شما نسبت به اقتصاد بسنجید ورزش بهتر بود.

معاون سابق درباره اینکه شاید سجادی به خاطر اتفاقات رخ داده در فوتبال قرار بود استیضاح شود، گفت: ببینیم وزیر در ارتباط با فدراسیون‌ها چقدر اختیارات دارد. با توجه به اساسنامه‌های فدراسیون‌ها که دولت نباید دخالت کند، سجادی هم اجازه دخالت نداشت. زمانی ما داد می‌زدیم که نباید ورزش به وزارتخانه تبدیل شود به همین علت بود. وقتی وزارتخانه شود وزیر هر کاری در فدراسیون‌ها بخواهد انجام بدهد  دخالت می‌شود. اینکه در گذشته با یک مطالعه عمیقی آمدند و سازمان تربیت بدنی را تشکیل دادند به خاطر این بود که قوانینی در ورزش وجود دارد که ورزش را مستقل از دولت‌ها پیش می‌برد مخصوصا در کمیته ملی المپیک. همان موقع سعید لو مقابل مجلس مقاومت کرد و سازمان تربیت بدنی را بدون مطالعه و عجولانه به وزارتخانه تبدیل کردند. تازه به آن جوانان هم اضافه کردم و بد از بدتر شد. حالا اکنون سجادی در فوتبال می‌خواهد چکار کند که نکرده است. اصلا کجای فوتبال هم هست.

فائقی درباره اینکه وزارت ورزش و جوانان متولی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس است، گفت: نه، اساسنامه فوتبال را نگاه کنیم متوجه می‌شوید که وزیر فقط یک عضو مجمع است و قدرت اجرایی در مجمع ندارد. از هفتاد و چند نفره‌ای که در مجمع فوتبال نشستند وزیر یک عضو است. ما ببینیم یک هفتاد و پنجم رای چقدر می‌تواند در فوتبال دخالت کند. باشگاه‌هایی که از لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند وزیر چه قدرتی دارد که مقابلش بایستاد و دفاع کند. ما از وزیر ورزش تکالیفی می‌خواهیم که اختیارش را ندارد. وزارتخانه گرفتاری اش همین است که وزارت در مقابل فدراسیون‌ها که جو ایجاد می‌کنند و وزیر زیر سوال می‌رود و هیچ اجازه دخالتی ندارد.

او افزود: شما فدراسیون ژیمناستیک را نگاه کنید وزیر ورزش یک بار به آنجا رفت تا تغییراتی انجام بدهد، اما  وزیر را سرجایش نشاندند و گفتند آن فردی که رئیس فدراسیون قبلی بوده باید سرجایش بنشیند و این رشته ورزشی را مدیریت کند و وزیر نمی‌تواند کاری کند. اگر می‌خواهیم ورزش را درست کنیم باید وزارت را به سازمان تربیت بدنی برگردانیم. به نظرم سجادی مظلوم واقع شد، چون او به خاطر چیزی می‌خواهد استیضاح شود که کاری از او می‌خواهند که هیچ اختیاری ندارد. بعد در جا‌هایی هم متاسفانه  دولت در مورد سجادی ظلم کرده است و کمیته‌ای بالای سرش گذاشته است و گفته که آن‌هایی ما انتخاب می‌کنیم به عنوان معاون خود بگذار. وزیر ورزش که در انتخاب رئیس فدراسیون‌ها که نقشی ندارد و معاونان خودش هم نمی‌تواند انتخاب کند و اختیاری هم برای برگزاری شورای عالی ورزش هم ندارد، چون بالای سرش رئیس جمهور حضور دارد. هر چقدر که بگردیم بهتر از سجادی پیدا نمی‌کنیم به خاطر اینکه متخصص، قهرمان، تحصیلکرده و  دارای تجربه بود و فقط باید به او اختیارات را می‌دادیم. دستش بسته است.

فائقی تصریح کرد: روزی که سجادی وزیر ورزش شد من یادم هست که دستش خالی بود و دید هیچ چیزی ندارد. ورزش ما مظلوم در این مملکت است. من در این ورزش بودم و می‌دانم. من دلم برای سجادی می‌سوزد که سجادی به لحاظ انسانی آدم شریفی است و  قهرمانی اش نشان می‌دهد که آدم مقاومی است مخصوصا اینکه قهرمانی اش در دو‌های استقامتی است. شرایطی که یک وزیر نیاز دارد تا انجام وظیفه کند را ندارد. اکنون شما هر کسی را وزیر ورزش کنید چند ماه باید همین حرف‌ها را درباره او هم بزنید. در مورد فدراسیون‌ها نمی‌تواند کاری انجام بدهد و در ارتباط با ساخت و ساز بودجه ندارد و درباره استان‌ها فشار بر رویش می‌آورند که چه کسانی را به عنوان مدیرکل انتخاب کند. برنامه هفتم توسعه در مجلس دارد بررسی می‌شود چند خط درباره ورزش نوشته شده است. اصلا ورزش یادشان بوده که در برنامه توسعه بیاورند و اگر این‌ها را نگاه کنیم آن موقع به مظلومیت سجادی پی می‌برید.

او در پایان گفت: ما عادت داریم که درخت افتاد با تبر به جانش می‌افتیم، اما من این عادت را ندارم. آن کسی مظلوم واقع می‌شود از او دفاع می‌کنم. خواهش می‌کنم سجادی را نابود نکنید.