به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا) ، انتشار سه نامه، اقدامات اخیر مسئولان کمیته ملی المپیک را زیر سؤال برد. چند روز پیش، کمیته ملی المپیک در نامه‌ای از فدراسیون‌ها خواست انتخابات را به بعد از اصلاح اساسنامه موکول کنند. مسئولان این کمیته در این مدت حاضر نشده‌اند در‌این‌باره صحبت کنند و توضیح بدهند که […]

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا) ، انتشار سه نامه، اقدامات اخیر مسئولان کمیته ملی المپیک را زیر سؤال برد. چند روز پیش، کمیته ملی المپیک در نامه‌ای از فدراسیون‌ها خواست انتخابات را به بعد از اصلاح اساسنامه موکول کنند. مسئولان این کمیته در این مدت حاضر نشده‌اند در‌این‌باره صحبت کنند و توضیح بدهند که چرا این خواسته را داشته‌اند. مسئولان این کمیته حتی در انتخابات فدراسیون جودو که قبل از انتشار این نامه برگزار شد، شرکت نکرده بودند تا به اصطلاح به آن رسمیت ندهند و در مجامع بین‌المللی بتوانند بگویند، روند این انتخابات را قبول نداشته‌اند و به خاطر همین شرکت نکردند. در این شرایط اولین چیزی که مطرح شد، جنگ غیرعلنی بود که کمیته علیه وزارت ورزش آغاز کرده بود.
هاشمی از مدیران وابسته به دولت قبل است که گفته می‌شود با حمایت چند رئیس فدراسیون در تلاش است برای چهار سال بعد هم رئیس کمیته بماند. در این شرایط، بهترین راه شاید از نظر آنها تضعیف وزارت ورزش و دولت در فدراسیون‌ها باشد. با این تصورات است که گفته می‌شود نامه‌هایی به فدراسیون‌های جهانی و حتی IOC رفته؛ نامه‌هایی که گفته می‌شود از سوی کمیته نوشته شده و محتوای آن دخالت دولت در امور فدراسیون‌ها بوده است. حامیان کمیته ملی المپیک این حرف‌ها را قبول ندارند. آنها مدعی‌ هستند این خواسته کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون‌های بین‌المللی است که اساسنامه همه فدراسیون‌ها زیر نظر فدراسیون‌های جهانی اصلاح و انتخابات طبق اساسنامه جدید برگزار شود، اما سه نامه‌ای که دیروز در ایسنا و پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ورزش منتشر شد و صحبت‌هایی که شروین اسبقیان، سرپرست فدراسیون ژیمناستیک، کرد، ادعاهای کمیته ملی المپیک را رد می‌کند. کمیته ملی المپیک گفته بود، انتخابات فدراسیون‌ها طبق نامه فدراسیون‌ بین‌المللی‌شان به تعویق افتاده اما اسبقیان می‌گوید بعد از رسیدن نامه، کیومرث هاشمی تصمیم گرفته است انتخابات را برگزار نکند. قرار بود انتخابات این فدراسیون این هفته برگزار شود اما اسبقیان می‌گوید: ‌«نامه‌ای ظهر چهارشنبه از کمیته ملی المپیک به فدراسیون رسید مبنی بر اینکه با توجه به درخواست کمیته‌ بین‌المللی المپیک از فدراسیون‌های ملی و بین‌المللی، این انتخابات تا تدوین اساسنامه برگزار نمی‌شود. ما هم به استناد همین موضوع،  روز شنبه  دهم مهر، در فدراسیون جلسه‌ای با حضور نایب‌رئیس و دبیر هیأت برگزار کرده و رو‌نوشت آن را به اعضای مجمع ارسال کرده‌ایم که با توجه به درخواست کمیته ملی المپیک ما انتخابات را لغو و بعد از تدوین اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک و تصویب آن از سوی فدراسیون جهانی انتخابات را برگزار می‌کنیم. رو‌نوشتی به کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان ارسال کردیم که وزارت در‌این‌باره نظری نداشت.»
جالب است که ایسنا، متن نامه‌ای را که از فدراسیون بین‌المللی ژیمناستیک و تیراندازی به فدراسیون‌های ایران رسیده، منتشر کرده است. در این نامه‌ها از فدراسیون‌های ایران خواسته شده است اساسنامه منطبق با اساسنامه فدراسیون‌ جهانی شده و یک نسخه از آن هم به فدراسیون‌ بین‌المللی ارسال شود اما درهیچ‌یک از این نامه‌ها صحبتی از برگزاری یا لغو انتخابات نشده است. تنها درخواستی که فدراسیون‌های این دو رشته از ایران داشته‌اند، گزارشی از روند انتخابات فدراسیون است و اینکه این انتخابات آزاد بوده یا نه.
نامه سوم که پایگاه اطلا‌ع‌رسانی وزارت ورزش و جوانان منتشر کرده، مربوط به فدراسیون بین‌المللی جودو است. این فدراسیون در نامه‌ای به فدراسیون ایران، انتخاب محمد درخشان را به‌عنوان رئیس این فدراسیون تبریک گفته است. این درحالی است که کمیته ملی المپیک مدعی است این انتخابات رسمیت نداشته است. درخشان روز گذشته با ایرنا هم صحبت کرده و نکته جالبی را گفته بود، اینکه کیومرث هاشمی هم بعد از انتخابات به او تبریک گفته است: «چند سال قبل اساسنامه فدراسیون جودوی ایران به درخواست فدراسیون جهانی جودو به مقر بین‌المللی آن ارسال و نکاتی که دارای شائبه بود، برطرف شد. به هرحال اساسنامه فدراسیون جودوی ایران هیچ‌گونه مشکلی در محافل بین‌المللی و رسمی ندارد و ما وظیفه خود را برای تصویب آن، انجام داده‌ایم. رئیس و دبیرکل فدراسیون جهانی به همراه رئیس و دبیرکل اتحادیه آسیا، انتخاب من به‌عنوان رئیس فدراسیون ایران را تبریک گفتند و این یعنی تأیید انتخابات از نظر مجامع بین‌المللی که مدارک آن نیز موجود است. اگر انتخابات ما رسمیت نداشت، مطمئن باشید که فدراسیون جهانی به فدراسیون تبریک نمی‌گفت. حتی چند روز قبل، کیومرث هاشمی در تماس تلفنی، انتخاب من به‌عنوان رئیس فدراسیون را تبریک گفت.»
 
به نظر می‌رسد وزارت ورزش با این سه نامه یک قدم جلوتر از اقدامات کمیته ملی المپیک است اما هنوز مشخص نیست که چرا انتخاباتی که قرار بود، برگزار شود به تعویق افتاده و وزارت ورزش در مورد لغو مجمع فدراسیون ژیمناستیک هیچ واکنشی نشان نداده است. دو روز پیش، مرکز روابط عمومی وزارت ورزش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این وزارتخانه هیچ دستوری برای برگزار‌نشدن مجامع انتخاباتی صادر نکرده است.