در دیدار رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت تهران و مشاور اجرایی فدراسیون وزنه برداری و رییس هیات وزنه برداری شهرستان شمیرانات بر توسعه ورزش همگانی و ...

در دیدار رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت تهران و مشاور اجرایی فدراسیون وزنه برداری و رییس هیات وزنه برداری شهرستان شمیرانات بر توسعه ورزش همگانی و اهمیت نقش ورزش بر سلامت روانی و رفتار جامعه تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران(ایپنا)، سرهنگ سعید راستی، رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت تهران بزرگ در نشستی با مهدی عابدینی رئیس هیأت وزنه‌برداری شمیرانات، مشاور اجرایی و رییس کمیته همگانی فدراسیون وزنه برداری گفت: گذشته از فواید و آثار مفید فعالیتهای ورزشی در سلامت فردی، نباید از نقش آن در سلامت عمومی جامعه اعم از سلامت روانی و رفتاری غافل شد.

وی با بیان اینکه وقتی از سلامتی سخن می‌گوییم صرفا نداشتن بیماری و ناتوانی بدنی یا ذهنی مطرح نیست، اظهارداشت: سلامتی کامل وقتی حاصل می‌شود که فرد از نظر جسمی، ذهنی، اجتماعی و روحی در سلامت باشد و هرچه میزان افراد با این سطح از سلامت در جامعه بیشتر باشد، آن جامعه سالم‌تر و میزان بزه در آن اجتماع،  کمتر است.

سرهنگ راستی ادامه داد: ورزش اثر مستقیمی بر باورها، نگرشها، ارزشها، مهارتها و گرایشهای افراد مانند جوانمردی، انضباط، عطوفت، نوع دوستی و باور به کار گروهی دارد که در فرهنگ ایران اسلامی از فردی که در این شاخصها به مراتب و مدارج عالی می‌رسد به عنوان پهلوان یاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فدراسیونها و هیأتهای ورزشی به عنوان متولیان این حوزه، نقش پررنگی بر جذب افراد به ورزش دارند، گفت: هرچه تعداد ورزشکاران اعم از حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای در جامعه بیشتر باشد، قطعا میزان بزه و جرم در آن جامعه کاهش پیدا می‌ کند.

معاون عملیات پلیس امنیت تهران بزرگ تأکید کرد: امیدواریم میزان تعامل و همکاری میان نیروی انتظامی و فدراسیونهای ورزشی بالاخص فدراسیون وزنه‌برداری توسعه پیدا کند تا علاوه بر گسترش ورزش همگانی در خانواده بزرگ نیروی انتظامی، فرصت برای شناسایی چهره‌های مستعد برای ورود به عرصه ورزش حرفه‌ای فراهم شود.

عابدینی: ورزش می‌تواند نقش موثری در کاهش جرم و جنایت در میان جوانان داشته باشد

در ادامه این دیدار مهدی عابدینی قهرمان ملی و پیشکسوت کشورمان ضمن استقبال از توسعه همکاری با نیروی انتظامی افزود: در حالیکه برخی افراد تصور می‌کنند بین افزایش فعالیتهای ورزشی و بالا رفتن نرخ جرم و جنایت ارتباطی وجود دارد، شواهد علمی این موضوع را به طور کامل تأیید نمی‌کنند. در واقع، مطالعات متعددی نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند نقش موثری در کاهش جرم و جنایت به خصوص در میان جوانان داشته باشد.

وی با بیان اینکه ورزش در دو حوزه پرورشی و اخلاقی و همچنین روانی و اجتماعی نیز نقش‌آفرین است، توضیح‌داد: در حوزه اخلاق، ورزش موجب پرورش روان و کمک به استقلال شخصیت فرد می‌شود و همچنین به رشد و پرورش گرایشهای مثبت و خودداری از پذیرش افکار و عقاید مسموم، کمک کرده و در مراتب بالاتر موجب می‌شود فرد بتواند در ارشاد و هدایت دیگران مؤثر باشد.

رئیس هیأت وزنه‌برداری شمیرانات ادامه داد: از دستاوردهای ورزش در حوزه اجتماعی، می‌توان به تقویت روان و غلبه بر عادتهای بد و رفع عوارضی مثل نگرانی، ترس و انزوا اشاره کرد، مضاف براینکه ورزش موجب ایجاد حس رقابت سالم به جای تقابلهای نادرست و بزهکارانه شده و در نهایت به شادابی و نشاط منتهی می‌شود.

وی با قدردانی از زحمات نیروی انتظامی و تلاش ایشان برای ایجاد امنیت در جامعه، تصریح کرد: قطعا رابطه معکوسی میان ورزش و بزهکاری وجود دارد و هرچه درصد ورزشکاران افزایش یابد، از بزهکاران کم می‌شود.

مشاور اجرایی فدراسیون وزنه‌برداری در خاتمه گفت: نیروی انتظامی می‌تواند در همکاری با مدیریت ورزش کشور، بسترهای لازم برای توسعه مراکز ورزشی را فراهم کرده و در این مشارکت و همکاری از ظرفیتهای موجود برای فرهنگسازی در حوزه ورزش و جذب افراد استفاده شود. امیدوارم با توسعه ورزش و افزایش سطح سلامت رفتاری و روانی جامعه، روزی فرا برسد که میزان بزه و جرائم خصوصا رفتارهای خشن و ضدانسانی در جامعه به صفر برسد.

  • نویسنده : ایمان پناهی