سرمربی تیم ملی موی تای بزرگسالان ایران گفت: وقتی لبنان، فلسطین، عراق، افغانستان و حتی کشورهای آفریقایی که پتانسیل به مراتب کمتری نسبت به موی تای ایران دارند …

سرمربی تیم ملی موی تای بزرگسالان ایران گفت: وقتی لبنان، فلسطین، عراق، افغانستان و حتی کشورهای آفریقایی که پتانسیل به مراتب کمتری نسبت به موی تای ایران دارند، صاحب فدراسیون هستند، چرا باید چنین حق مسلمی از کشورمان سلب شود؟!

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران(ایپنا)، مرتضی علی پناهی ضمن اشاره به مطلب فوق اظهارداشت: هم اکنون موی تای در بیش از ۱۳۰ کشور جهان دارای فدراسیون است. با توجه به اینکه این ورزش زیرمجموعه IOC است، فدراسیونی شدنش در ایران باید سالها پیش اتفاق می افتاد که متاسفانه چنین نشد و فرصتهای طلایی بسیاری در جهت دفاع از اعتبار ورزش ایران به راحتی از دست رفت.

وی عنوان کرد: خوشبختانه اهالی موی تای بالاخره بعد از سالها به آرزوی خود رسیده و فدراسیونی شدن این ورزش را جشن گرفته اند. آنها دیگر تکلیف شان روشن است. می دانند از این پس اگر مطابه ای داشته باشند می توانند، با متولی اصلی آن در میان بگذارند. تجربه ثابت کرده، زمانی که یک رشته به عنوان زیرشاخه، در  فدراسیونی دیگر فعالیت کند، هیچگاه در اولویت اول نبوده و همواره شاهد تصمیمات سلیقه ای در مورد آن ورزش هستیم.

علی پناهی سپس افزود: در گذشته موی تای همین شرایط را داشت؛ مسابقات جهانی اخیر، اگر سنگ اندازیها و مانع تراشی های داخلی نبود و تیم ملی با روحیه و ترکیب کامل عازم تایلند می شد، قطعا یکی از سه سکوی قهرمانی از آن تیم ایران بود اما طوری چوب لای چرخ موی تای گذاشتتد که تا روزهای آخر، همه اعضای تیم در بلاتکلیفی محض به سر بردند. حتی مجوز یک اردوی آماده سازی را هم از ما دریغ کردند. چند تن از بهترین بازیکنان تیم ملی که سرباز و دانشجو بودند، حتی نتوانستند یک نامه بگیرند تا مشکل خروج شان برطرف شود. با این وجود و علی رغم همه این بی مهری ها، موی تای در مسابقات جهانی آبروداری کرد و با همان تیم دست و پا شکسته، موفق به کسب ۱۴ مدال رنگارنگ شد که واقعا کار بزرگی بود.

وی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: جدای از همه اینها حالا که موی تای فدراسیون شده؛ بدون شک شرایط متفاوت و ایده آل تری را نسبت به گذشته تجربه می کند. حالا نامه نگاری ها با IFMA و دیگر نهادهای معتبر ورزشی در سطح دنیا مستقیما با نام فدراسیون موی تای ایران و نه به واسطه یک فدراسیون ناشناخته که هیچ مرجعیت بین المللی ندارد، انجام می شود و به نظر بنده این اتفاق در راستای تقویت جایگاه و موقعیت ایران در میان کشورهای عضو فدراسیون بین المللی، لازم و ضروری بود .

سرمربی تیم ملی موی تای بزرگسالان کشورمان تصریح کرد: قهرمانان موی تای تاکنون هر افتخاری کسب کرده اند، بی منت و چشمداشت و فقط برای شاد کردن دل مردم ایران بوده و هیچ گاه انتظار حمایت مالی از مسئولان نداشته اند. حالا تنها انتظارشان این است که نهادهای متولی ورزش همسو و هم راستا با این جریان حرکت کنند. واقعا اگر همین یک کار ساده را هم از موی تای دریغ کنند، جای تاسف دارد. بهتر است با همکاری و حمایت، کمک کنند تا موی تای ایران به جایگاه واقعی که لیاقتش را دارد، در سطح جهان دست پیدا کند. مطمئنا در این صورت جمعیت این ورزش رو به افزایش خواهد گذاشت؛ کما اینکه در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار موی تای کار و قهرمان حرفه ای و آماتور در سراسر کشور فعالیت دارند که نمی توان از کنار مطالبات جدی و قانونی آنها به سادگی گذشت.

پیشکسوت باسابقه موی تای کشورمان خاطرنشان کرد: شرایط و معضلات جامعه به حدی است که می طلبد جوانان برای مصون ماندن از آسیبهای اجتماعی، به سمت ورزش سوق پیدا کنند و چه رشته ای بهتر از موی تای که با توجه به اعتبار و جذابیتهاش، این بستر را فراهم ساخته و می تواند آینده ورزشی این عزیزان را بیمه کند. بهتر است مسئولین این موضوعات را مد نظر قرار داده و حالا که چنین قدم محکم و استواری برداشته شده، با مهر تایید خود در جهت تقویت آن گام بردارند.

وی در پایان تاکید کرد: از آنجا که موی تای عضو رسمی IOC است، قطعا در داخل هم باید مورد حمایت تمام قد کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش قرار گیرد و از حمایتهای این دو نهاد بهره مند باشد. تنها انتظارمان این است که چنین حق مسلمی را از ما دریغ نکنند.

* گفتگو از فرهاد غلامعلی