به گزارش خبرگزاری ایپنا، روز گذشته اعلام شد که ۱۰ کشور از جمله آلمان، اسپانیا، سوییس، کانادا و ژاپن برای محرومیت کامل ورزش روسیه از حضور در رقابت های المپیک ریو ۲۰۱۶ به دلیل اتهام استفاده گسترده ورزشکاران این کشور تلاش می کنند. تره ویز بایگات رییس آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا از کمیته بین […]

به گزارش خبرگزاری ایپنا، روز گذشته اعلام شد که ۱۰ کشور از جمله آلمان، اسپانیا، سوییس، کانادا و ژاپن برای محرومیت کامل ورزش روسیه از حضور در رقابت های المپیک ریو ۲۰۱۶ به دلیل اتهام استفاده گسترده ورزشکاران این کشور تلاش می کنند.
تره ویز بایگات رییس آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا از کمیته بین المللی المپیک به صورت رسمی خواسته با توجه گزارش های موجود در باره استفاده گسترده ورزشکاران روسی از مواد نیروزا، اقدام لازم را برای محرومیت کامل کاروان ورزشی روسیه از حضور در رقابت های المپیک و پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ انجام دهد.
روز دوشنبه نیز سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ – وادا – خواستار آن شد که تمامی ورزشکاران روسیه در همه رشته ها از حضور در کلیه رقابت های رسمی بین المللی از جمله المپیک ریو ۲۰۱۶ محروم شوند.
وادا بر این نکته تاکید کرده تا زمانی که فرهنگ مبارزه با دوپینگ در روسیه تغییر نکند، ورزشکاران این کشور باید از تمامی مسابقه ها از جمله رقابت های المپیک محروم شوند.
بن نیکولز سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ در توئیتر خود نوشت: دیگر در مورد روسیه نباید هیچ گونه چشم پوشی و اغماضی صورت گیرد، زیرا نظام دوپینگ در باره ۳۰ رشته ورزشی بکار گرفته شده است.
وی همچنین افزوده است: تحقیقات کمیسیون مستقل تحقیق سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ به سرپرستی ریچارد مک لارن نیز نشان داده که در روسیه بزرگ ترین سوء استفاده تاریخی از ورزش صورت گرفته است.
شبکه ان تی وی روسیه در این باره گزارش داده است: مک لارن در این باره ادعا کرده که وزارت ورزش و سازمان امنیت فدرال روسیه در تخلف های دوپینگی شرکت داشته اند.
براساس نتایج تحقیقات آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که چندی پیش انتشار یافت، روسیه با ۱۴۸ مورد تایید شده نقض مقررات برای سال ۲۰۱۴ در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با ۱۲۳ و هند با ۹۶ مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.
پیشتر گئورکی روتچنکوف رییس سابق مرکز ضد دوپینگ روسیه در نامه ای به روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر وجود نظام دوپینگ در این کشور، گفت: طرح ادعای دوپینگی بودن ورزشکاران روسی یک دروغ محض است که با اهداف سیاسی بیان می شود در حالیکه ورزشکاران روسیه مدال های خود را با صداقت و توانایی کسب کرده اند.
پیش از این نیز ویتالی استپانوف یک مقام سابق سازمان ضددوپینگ روسیه در برنامه ۶۰ دقیقه شبکه سی بی اس آمریکا به نقل از روتچنکوف ادعا کرده بود که افرادی از سرویس امنیتی سعی کردند در فرایند ضد دوپینگ المپیک زمستانی سوچی ۲۰۱۴ همه اقدامات را کنترل کنند که این گفته ها توسط وزیر ورزش روسیه رد شد.
از سوی دیگر فوتبال ملی روسیه نیز گرفتار پیامدهای ناکامی کامل در رقابت های یورو ۲۰۶ فرانسه است که با امضای اینترنتی ۹۲۵ هزار نفر به صورت کامل منحل و قرار شده است دوباره یک تیم با ساختار جدید شکل گیرد، در حالیکه سال ۲۰۱۸ روسیه میزبان جهانی این رقابت ها است.
تیم ملی فوتبال روسیه پس از شکست سه بر صفر مقابل ولز و با توجه به باخت قبلی از اسلوواکی و کسب تنها یک امتیاز حاصل ازبازی مقابل انگلیس از دور رقابت های یورو ۲۰۱۶ فرانسه حذف شد.
شرایط سخت و طرح اتهام های دوپینگ در حالی ادامه دارد که روسیه به عنوان میزبان رقابت های جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸، برنامه های گسترده ای را برای تقویت جایگاه ورزش این کشور در جهان بویژه فوتبال و همچنین میزبانی از میلیون ها علاقه مند تدارک دیده است که در صورت تغییر نکردن وضعیت، امیدهای مسکو از برگزاری این رقابت های مهم جهانی با صدها میلیون بیننده نه تنها کمرنگ بلکه می تواند بدرنگ شود.