موتور سواری جزء آن دسته از رشته های ورزشی بوده که بانوان ایرانی از بعد از انقلاب، همواره برای فعالیت در آن با مخالفت های زیادی مواجه بوده اند. اصلی ترین دغدغه ها در ارتباط با ورزش زنان، آن هم به صورت حرفه ای، نوع پوشش آنهاست؛ اینکه آیا طبق موازین شرعی و اسلامی می […]
موتور سواری جزء آن دسته از رشته های ورزشی بوده که بانوان ایرانی از بعد از انقلاب، همواره برای فعالیت در آن با مخالفت های زیادی مواجه بوده اند. اصلی ترین دغدغه ها در ارتباط با ورزش زنان، آن هم به صورت حرفه ای، نوع پوشش آنهاست؛ اینکه آیا طبق موازین شرعی و اسلامی می توانند در یک میدان رقابتی شرکت کنند یا نه؟
در ادامه این گفت و گو می خوانیم: بایدها و نبایدهای ورزش بانوان از نگاه مراجع تقلید به ویژه در رشته هایی نظیر موتورسواری و دوچرخه سواری نظراتی است که در اکثریت موارد مشابه و نزدیک به هم بوده است.
«اینکه اگر ورزش بانوان ایجاد انحراف و مفسده نکند و موجب جلب نظر نامحرم نشود؛ چه در داخل و چه در میادین بین المللی اشکال ندارد».
با وجود اینکه موتورسواری ورزشی است که حجاب بانوان، به واسطه لباس هایی که برای آن تعریف شده، کاملا رعایت می شود، طوری که حتی با این پوشش، تشخیص زنان از مردان مشکل است، اما زنان موتورسوار کشور به دلیل نبود بستر مناسب و نبود فرهنگ سازی لازم مجوز این را نداشته اند که به صورت رسمی فعالیت کنند.
حالا چندصباحی است که این قشر از جامعه توانسته اند بعد از سال ها سکوت و دوری از ورزشی که به آن علاقه مند هستند، با گرفتن مجوزهای لازم از مراجع و نهادهای مربوطه، فعالیت خود را رسمی و علنی کنند؛ فعالیتی که البته تنها باید زیر نظر وزارت ورزش و جوانان و البته فدراسیون اتومبیل رانی و موتورسواری باشد
Saturday, 5 July , 2025