نگاهی به عملکرد ورزشکاران کرمانشاهی در پارالمپیک پاریس

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا )، بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی به‌طور رسمی از روز هفتم شهریور آغاز شد که کاروان ورزش جانبازان و توانیابان و نابینایان و کم بینایان ایران با نام فرزندان ایران با ۶۶ ورزشکار در ۱۰ رشته ورزشی در این رقابت‌ها شرکت کرد. پس از ۱۱ روز رقابت، در […]

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا )، بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی به‌طور رسمی از روز هفتم شهریور آغاز شد که کاروان ورزش جانبازان و توانیابان و نابینایان و کم بینایان ایران با نام فرزندان ایران با ۶۶ ورزشکار در ۱۰ رشته ورزشی در این رقابت‌ها شرکت کرد.

پس از ۱۱ روز رقابت، در پایان این بازی‌ها کاروان کشورمان با کسب ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۷ برنز و مجموع ۲۵ مدال در رده چهاردهم پارالمپیک ۲۰۲۴ قرار گرفت.

در این دوره از مسابقات پارا المپیک پاریس از استان کرمانشاه نیز شهلا بهروزی راد در رشته قایقرانی، یاسین خسروی در پرتاب وزنه و علی الفت نیا نیز در پرش طول و عزت اله پرنیان نیز به عنوان مربی حضور داشتند.

افت در مقایسه با دوره قبل

شهلا بهروزی راد که متولد سال ۱۳۶۴ است از ورزشکاران مطرح حوزه ورزش بانوان و قایقران تیم ملی در بخش پارا بشمار می‌رود که از حضور وی در تیم ملی قایقرانی بیش از ۱۳ سال می‌گذرد، در این بازه زمانی وی موفق شده تا در مسابقات آسیایی، جهانی و سه پارالمپیک حضور داشته و از این رهگذر ۱۰ مدال آسیایی (۵ طلا، ۴ نقره و یک برنز) کسب کند.

در رقابت های کانو پارالمپیک پاریس که در روزهای انتهایی و از ۱۶ شهریور آغاز شد و تا ۱۸ شهریور ادامه یافت، تیم ملی پاراکانو ایران با ترکیب شهلا بهروزی‌راد در کایاک ۲۰۰ متر انفرادی زنان کلاس KL۳ و سعید حسین‌پور در کایاک ۲۰۰ متر انفرادی مردان کلاس KL۱ و با هدایت احمدرضا طالبیان به عنوان مربی به بازی‌های پارالمپیک پاریس اعزام شد.

شهلا بهروزی راد نیز که نماینده ایران در رقابت های پارا المپیک توکیو ۲۰۲۱ نیز بود، در این دوره خیلی خوب ظاهر نشد و علی رغم تجربه ای که داشت، در نهایت به فینال A صعود نکرد و در رده دهم قرار گرفت.

در این دوره از رقابت ها که دومین دوره پیاپی حضور تیم ملی کانو ایران در پارالمپیک بود، شهلا بهروزی راد به نسبت دوره قبل، با افت عملکرد مواجه بود به طوری که او در رقابت های کایاک ۲۰۰ متر انفرادی زنان دوره قبل، موفق شد به فینال A صعود کند و در نهایت به رده هفتم رسید.

البته نباید سطح بالای رقابت ها در ۲۰۲۴ پاریس و امکاناتی که سایر فدراسیون های قایقرانی در اختیار ورزشکاران خود قرار می دهند نیز نادیده گرفت.

شهلا بهروزی‌راد، که پیش از این در رقابت‌های پارالمپیک توکیو توانسته بود در جایگاه چهارم قرار گیرد، در این دوره از رسیدن به فینال A و رقابت برای کسب مدال باز ماند و در فینال B با زمان ۵۱.۸۷ به عنوان نفر دوم از خط پایان عبور کرد تا در جایگاه دهم به کار خود در این رقابت‌ها پایان داد.

خلق شگفتی یاسین در پاریس

یاسین خسروی ورزشکار اعجوبه کرمانشاهی، این بار نیز در یک عرصه ورزشی معتبر در جهان با چهار بار شکستن متوالی رکورد بازی‌های پاراالمپیک پاریس، موفق به خلق یک شگفتی بزرگ شد.

رقابت‌ های پارادوومیدانی بازی های پارالمپیک پاریس ۲٠۲۴ در ماده پرتاب وزنه کلاس F۵۷ مردان در مرحله فینال در ورزشگاه استادوفرانس در این دوره شاهد خلق یک شگفتی بود و یاسین خسروی، نماینده ایران در این مسابقه که با ۱۱ حریف خود به رقابت پرداخت در اولین حضورش در مسابقات پاراالمپیک توانست با چهار بار رکوردشکنی، مدال طلای پارالمپیک پاریس را برای کشورمان به ارمغان آورد.

یاسین خسروی پدیده پرتاب وزنه معلولان ایران که طی حدود سه سال گذشته در هر مسابقه‌ای که شرکت کرده، رکوردشکنی کرده، این‌بار هم در رقابت‌های پارالمپیک پاریس توانست یک رکورد دیگر را به نام خود ثبت کند.

خسروی در پرتاب نخست حدنصاب ۱۵.۲۶ را ثبت کرد و در همان پرتاب نخست رکورد پارالمپیک را شکست، در پرتاب دوم وزنه را ۱۵.۸۷ پرتاب کرد و برای بار دوم رکورد پارالمپیک را ارتقا داد و در پرتاب سوم رکورد ۱۵.۹۴ را ثبت کرد و رکورد پارالمپیک را برای سومین بار بالا برد.

یاسین به این رکوردشکنی ها قناعت نکرد و در پرتاب چهارم توانست به حدنصاب ۱۵.۹۶ رسیده و رکورد پارالمپیک را برای بار چهارم در یک مسابقه بشکند.

وی در پرتاب پنجم وزنه را ۱۵.۵۷ پرتاب کرد و در پرتاب ششم و آخر حدنصاب ۱۵.۹۴ را ثبت نمود تا با همان رکورد ۱۵.۹۶ در صدر جدول گروه خود بایستد و مدال طلا را مقتدرانه و پیشاپیش از آن خود کند.

پائولینو دوس سانتوس از برزیل با رکورد ۱۵.٠۶ دوم شد و نقره گرفت. هوتوژ سما از هند نیز با پرتابی به طول ۱۴.۶۵ در جایگاه سوم ایستاد و مدال برنز را کسب کرد.

یاسین خسروی ورزشکار اهل شهر بانه‌وره شهرستان پاوه در استان کرمانشاه یکی از پرافتخارترین ورزشکاران استان به شمار می رود، وی سال گذشته نیز در مسابقات پارادوومیدانی قهرمانی جهان در ژاپن توانست به نشان طلا دست پیدا کند.

این ورزشکار ۳۲ ساله که با ۱۶.۰۱ رکورددار این رشته در مسابقات جهانی است در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو نیز در سال گذشته با پرتابی به طول ۱۶ متر ضمن کسب مدال طلا و عنوان قهرمانی، رکورد بازی های پاراآسیایی را نیز شکست.

کاروان ورزشی ایران با کسب مدال طلای یاسین خسروی هم اکنون با ۶ طلا، ۱۰ نقره و ۶ برنز و در مجموع با کسب ۲۲ مدال در جایگاه ششم جدول مدالی پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ قرار گرفت.

در این دوره از رقابت ها عزت الله پرنیان از استان کرمانشاه که رییس هیات جانبازان و معلولین استان را نیز برعهده دارد به عنوان مربی یاسین خسروی را همراهی می کرد.

علی الفت نیا به مقام چهارم بسنده کرد

پرش طول پارالمپیک یکی از رشته‌های دوومیدانی است که در آن ورزشکار باید با انجام دورخیز و سپس با یک گام پرش خود را انجام بدهد، رقابت های پرش طول در مسابقات پارالمپیک در کلاس‌های مختلف برگزار می شود که علی الفت نیا در کلاس T۳۷ در این رقابت ها حضور یافت.

در رقابت های پرش طول، هر ورزشکار فرصت دارد بهترین رکورد خود را طی ۶ پرش ثبت کند و در نهایت سه نفر برتر به مدال می رسند.

رقبای علی الفت نیا ملی پوش کرمانشاهی و برجسته پارادوومیدانی کشورمان، هشت ورزشکار از کشورهای قبرس، آرژانتین، اوکراین، کنیا، کلمبیا، مالزی، برزیل و فرانسه بودند که وی توانست در نهایت با پرشی به مسافت ۶.۰۴ متر در رده چهارم قرار گرفته و به مدال پارالمپیک نرسد.

این ورزشکار کرمانشاهی که سابقه حضور در رقابت‌های پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ را نیز دارد در نخستین پرش خود ۶.۰۴ متر ، دومین پرش خود را با مسافت ۵.۹۷ ، سومین پرش را با ۵.۸۶ ، چهارمین پرش با مسافت ۵.۷۳ ، پنجمین پرش با ۵.۷۲ متر ثبت کرد و آخرین پرش وی نیز مردود اعلام شد که در نهایت رکورد ۶.۰۴ متر برای وی به ثبت رسید.

در این مسابقه یک اتفاق جالب رخ داد و آن اینکه علی الفت‌نیا برخلاف رقبایش، به صورت تلفنی توسط مربی‌اش کوچ می‌شد، وی درباره صحبت تلفنی با مربی اش در جریان مسابقه گفت: مربی ام آقای دریساوی است که شرایط برای حضورش در اینجا مهیا نشد به همین دلیل سعی کردم با تلفن با وی ارتباط بگیرم تا اگر نکته‌ای وجود دارد، بگوید.

الفت نیا که متولد سال ۱۳۷۰ است ۲ مدال نقره و یک برنز بازی های پاراآسیایی، ۲ نقره مسابقات جهانی و یک مدال طلای بازی های گرند پری ۲۰۲۴ امارات نیز در کارنامه خود دارد پس از وقوع یک تصادف که منجر به آسیب دیدگی دست وی از ناحیه آرنج شد به ورزش پارادوومیدانی روی آورد و به موفقیت های خوبی رسید.

در پایان این مسابقات، چین توانست با کسب ۹۴ مدال طلا، ۷۶ نقره و ۵۰ برنز و مجموع ۲۲۰ مدال در رده نخست قرار بگیرد، انگلیس با ۴۹ طلا، ۴۴ نقره و ۳۱ برنز و مجموع ۱۲۴ مدال در رده دوم قرار گرفت و آمریکا هم با ۳۶ طلا، ۴۲ نقره و ۲۷ برنز و مجموع ۱۰۵ مدال در جایگاه سوم پارالمپیک پاریس ایستاد.

کاروان ایران نیز با کسب ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۷ برنز و مجموع ۲۵ مدال در رده چهاردهم پارالمپیک ۲۰۲۴ قرار گرفت و نسبت به دوره گذشته یک رده در جدول مدالی نزول کرد. در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، کاروان ورزشی ایران با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز در رده سیزدهم قرار گرفت تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازی‌های پارالمپیک به ثبت برسد.

در پاریس، تیم کشورمان پس از ژاپن و ازبکستان که در جدول مدالی به ترتیب در رده دهم و سیزدهم قرار گرفتند، توانست در رده سوم بهترین کاروان آسیایی قرار بگیرد.

فرانسه میزبان هم با ۱۹ طلا، ۲۸ نقره و ۲۸ برنز و مجموع ۷۵ مدال در رده هشتم پارالمپیک ۲۰۲۴ قرار گرفت.