محمدرضا پوریا، رییس فدراسیون بدمینتون در گفتگویی اختصاصی با روزنامه ابرارورزشی که یکی از ...

محمدرضا پوریا، رییس فدراسیون بدمینتون در گفتگویی اختصاصی با روزنامه ابرارورزشی که یکی از قدیمی ترینها در این صنف محسوب می شود، گفت: من همیشه برای زیرساختها نگاه ویژه ای قائلم.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران(ایپنا) و به نقل از روزنامه ابرارورزشی رییس فدراسیون بدمینتون در ادامه افزود: سالنهایی را که دکتر کرباسیان، ریاست محترم پیشین فدراسیون که بنده افتخار دبیری ایشان را داشتم، برای مسئله بهبود زیرساختهای این رشته پی ریزی کردند، کم کم به بخش خصوصی منتقل می کنند و عملا دست ما را بسته اند!

درادامه گفتگوی محمدرضا پوریا، رییس فدراسیون بدمینتون را خواهید خواند:

برای زیرساختها نگاه ویژه ای قائلم

* در مورد زیر ساختها  و اهدافتان بیشتر صحبت کنید؟

– برای مثال سالن بدمینتون شیرودی که ۴۰سال در اختیار فدراسیون بود، الان یکسال است که بسته شده و واگذار به بخش خصوصی؛ البته ما پیگیر هستیم که بتوانیم آن را بگیریم. اگر این زیرساختها فراهم نباشد، امکان کسب مدال آسیایی و المپیکی نخواهیم داشت. حتی بعضا سالنهایی که با همیاری مردم به صورت اختصاصی برای بدمینتون ساخته شده نیز به بخش خصوصی واگذار شده است.

برای این بحث زیرساختها در طی ۴سال آینده  توجه بیشتری را خواهیم داشت. برای موضوع بهبود استعدادیابی نیز در ۶ ماه دوم سال گذشته که آقای بزرگ زاد، بازیکن سابق این رشته را به عنوان مسوول این کمیته انتخاب کردیم، قدمهای خوبی را برداشتیم و حتی نظر مثبت وزارت ورزش و جوانان را نیز گرفتیم. همین استعدادیابی نیاز به امکانات زیرساختی خواهد داشت. نگاه ویژه ای نیز به اعزام بیشتر بازیکنان به مسابقات بین المللی خواهیم داشت. بازیکن اگر فضای بین المللی را نبیند، نمی تواند خود را به جایگاه بزرگی برساند. به امید خدا از امسال اعزامها را شروع می کنیم.

همیشه درباره بودجه گله مند بوده ام

*تعامل فدراسیون در مدت ریاست جنابعالی با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک چگونه بوده است؟

– همواره مورد حمایت وزارتخانه و کمیته ملی المپیک بوده ایم و هستیم و تشکر ویژه ای نیز از برادران بزرگوارم آقایان خسروی وفا و دکتر سجادی دارم که همیشه نگاه خاصی را به این رشته داشته اند و آن تعامل لازم را شکل داده اند

* بودجه تخصیص یافته را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

–  همیشه در این باره گله مند بوده ام. فدراسیون بدمینتون که اینهمه متقاضی ، حدود ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر در سطح همگانی دارد ، نباید در دسته سوم فدراسیون ها قرار بگیرد. ما حرکت رو به جلویی داشتیم . بازیکن المپیکی داشتیم. سابقه قهرمانی در غرب آسیا و آسیای مرکزی داریم. شما یک مقدار بودجه ما را بیشتر کنید تا ببینید که بازیکنان ما توانایی رقابت با بزرگان آسیا همچون هند ، چین ، مالزی و اندونزی را نیز خواهند داشت. ما گلخانه ای کار را اداره نمی کنیم و با توجه به سرانه بالای ورزشی این رشته ، تقاضای کمک بیشتر از سوی کمیته المپیک و وزارتخانه را داریم. ما تنها فدراسیونی هستیم که وسایل ورزشی را رایگان در اختیار هیئت های استانی ، مدارس و غیره قرار می دهیم. به ما می گویند که چرا خیلی از رشته ها موفق هستند و مدال آسیایی می آورند اما بدمینتون اینگونه نیست؟ پاسخ به خاطر همین مقدار کم بودجه است. به بسیاری از آن فدراسیونها سالی بیش از ۲۰ میلیارد بودجه اختصاص می یابد اما برای ما ۳ تا ۴ میلیارد است.

شرکت اپراتوری به وعده مالی خود عمل نکرد

* برای جبران این کمبود بودجه، چه راهکارهایی را تا به حال در نظر گرفته اید؟

–  برای بحث اسپانسرینگ، ما با شرکت همراه اول برای مسابقات جام فجر یک قرارداد بستیم و بنا شد که آنها به ما یک میلیارد تومان بدهند اما این مبلغ پرداخت نشد. خب ما باید همین یک میلیارد کمبود را به گونه ای دیگر جبران کنیم که کارمان سخت می شود. تفکر ما به گونه ای نیست که بخواهیم به هر طریقی سود مالی کنیم. برای مثال حاضر نیستیم جهت برگزاری کلاسهای بین المللی یا بحث صدورکارت داوری، پول زیادی را بگیریم. ما حتی خودمان به شخصه کلاسهای آموزشی را اجرا می کنیم تا مجبور نباشیم پول بابت تدریس بدهیم. ما باید دنبال شرکتهای مختلفی برای بحث حمایتهای مالی باشیم تا بتوانیم علاوه بر بودجه تخصیص یافته، آورده بیشتری داشته باشیم تا مسائل اهداف مختلف این رشته از جمله بحث افزایش اعزامهای برون مرزی را برطرف کنیم. همچنین از جناب واجد علی، ریاست کمیته توسعه بدمینتون آسیا دعوت کردیم که به ایران آمدند و همین امر می تواند باعث افزایش درآمد در این رشته بشود. عرض تشکر ویژه ای نیز از پیشکسوت این رشته جناب آقای بابک لریجانی دارم که بدون هیچ منت و چشم داشتی صرفا به دلیل علاقه وافر به این رشته، کمکهای مادی و معنوی فراوانی را انجام داده اند.

هجمه گسترده ای علیه ما آغاز شده بود

* شهریورماه سال گذشته، یکی از پرحاشیه ترین و پر دردسرترین مقاطع ریاست ۱۴ ساله شما بود. جایی که برای تمدید ریاست شما یک مجمع فوق العاده برگزار شد؛ در آن باره بیشتر صحبت کنید؟

– یک اتفاق خوبی بود که در آن زمان افتاد؛ زمان ریاست بنده رو به پایان بود. اعضای مجمع فدراسیون در آن زمان تقاضا کردند که بحث برگزاری مجمع فوق العاده را به اطلاع وزارت ورزش و آقای پولادگر برسانیم و در نهایت نیز با آن موافقت شد. دوستان بیرونی در جریان نبودند و بعضی ها تا توانستند، سنگ اندازی کردند. در بعضی از موارد کمی دردمان گرفت ولی به عنوان مسوول فدراسیون، اکثر موارد را نادیده گرفتم و جواب کسی را ندادم. در آن زمان مجمع تشکیل شد و ریاست بنده در فدراسیون ادامه پیدا کرد. علیرغم نامه نگاری برخی از دوستان داخلی با کمیته های بین المللی برای وارد کردن مشکل در این پروسه، خود مجمع فوق العاده رسما اعلام کرد که تا زمان برگزاری جلسه اصلی مجمع فدراسیون برای انتخابات، بنده به طور قانونی در صدر کار باقی خواهم ماند. فدراسیون آسیا نیز آن را تائید نمود. ما سر موقعی که اعلام شد نیز انتخابات را در آخر برگزار کردیم اما هجمه گسترده ای علیه ما آغاز شده بود که جزئیاتش قابل بیان نیست.

از صمیم قلب دست منتقدان را می فشارم

از صمیم قلب می گویم که دست تمامی منتقدان و مخالفان را می فشارم، حتی آنهایی که به ما رای ندادند و بنا نخواهیم داشت افرادی را که بعضا در آن برهه سنگ اندازی کردند، از پستشان برکنار کنیم چرا که آنها جزو زحمتکشان این رشته بودند؛ هرچند که اشخاص جدیدی را وارد کادر فدراسیون برای کمک و برنامه ریزی بیشتر خواهیم کرد اما در کل درب فدراسیون بر روی تمامی منتقدان باز خواهد بود.

علی حیاتی و یگانه کرمانی نمایندگان ما در هانگژو هستند

*وضعیت سهمیه بدمینتون برای بازیهای آسیایی هانگژو به کجا رسید؟

– در ابتدا به ما گفتند که قرار نیست از بدمینتون هیچ بازیکنی را اعزام کنیم اما با تلاشهای بسیاری که بنده و همکارانم انجام دادیم و با مساعدتهایی که آقای دکتر سجادی داشتند، توانستیم دو سهمیه قطعی را برای مسابقات کسب کنیم. یک سهمیه برای آقایان که به علی حیاتی، جوان شایسته کرمانشاهی رسید و یک سهمیه هم توسط یگانه کرمانی از اصفهان برای بانوان به دست آمد.

جام فجر از سطح فنی بالایی برخوردار است

* درباره مسابقات بین المللی جام فجر توضیح بیشتری بدهید، آیا صرفا جنبه مناسبتی دارد یا بارفنی هم در آن مشاهده می شود؟

– ما از معدود فدراسیونهایی هستیم که چنین مسابقاتی را به صورت پیوسته و مداوم برگزار کرده ایم. هم آورده مالی برای ما داشته است و هم با دعوت از بازیکنان ارزنده خارجی، سطح فنی بالایی را در آن شاهد بودیم. مسوولان آسیایی این رشته نیز بابت برگزاری منظم چنین تورنمنتی از ما تشکر و تقدیر کردند.

* وضعیت باشگاه داری بدمینتون در کشور ما به چه نحوی است؟

– ما بیش از ۲۰ سال است که باشگاه داری را در سطح فدراسیون دنبال می کنیم. باشگاههای مطرح و قدرتمندی را نیز داشته ایم؛ قبلا تیم سپاهان بود و الان تیم خوب چادرملو که قهرمان دوره قبلی است به مدیرعاملی مهندس عطایی که تلاشهای زیادی را انجام داده اند. آقای کربلایی از آتش نشانی در حال باشگاه داری هستند و در قسمت بانوان نیز به همین شکل دارای باشگاه داری مناسبی هستیم. در سطح لیگ برتر، دسته یک و حتی دسته دو نیز از تعداد قابل قبول و با کیفیتی از باشگاهها برخوردار هستیم و به طور کلی ، وضعیت باشگاهها در چگونگی برنامه ریزی فدراسیون موثر هستند.

تعامل خوبی با آموزش و پرورش وجود دارد

* همکاری فدراسیون با وزارت آموزش و پروش جهت بحث استعدادیابی ها و توسعه این رشته در مدارس چگونه بود است؟

– بسیاری از برنامه ریزان و افراد شاغل در فدراسیون ، از زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش هستند و تعاملات خوبی را با آنها برای پیشبرد مسایل داریم.

ثبات مربیان را در یکسال اخیر برقرار کردیم

* وضعیت مربیان تیمهای ملی در این رشته در چند سال گذشته اصلا مناسب و مشخص نبوده است؛ در حال حاضر آن مشکلات مرتفع گردیده است؟

– از سال گذشته، ثبات خوبی را در این زمینه برقرار کردیم. برای بزرگسال یک نفر را گذاشتیم، مربی جوانان یک نفر و برای نوجوانان نیز یک شخص را جداگانه انتخاب کردیم. در بخش بانوان نیز به همین شکل. اگر قصد تغییرات داشته باشیم، قطعا بنایمان اضافه کردن افراد جدید است نه تغییر و جابجایی افراد فعلی؛ چرا که یکسال است آنها روند و مسابقات خوبی را با بازیکنان طی کرده اند.

* بعد از مدتها در حال حاضر شاهد آن هستیم که هم وزیر ورزش و جوانان و هم رییس کمیته ملی المپیک از بدنه ورزش هستند؛ به نظر شما این اتفاق چقدر می تواند برای ورزش کشورمان مفید باشد؟

– من بارها هم اعلام کردم همیشه آرزوی جامعه ورزش این بوده که سکان هدایتش در دست ورزشی ها باشد که خوب این اتفاق افتاد و حضور آقای دکتر سجادی و جناب آقای خسروی وفا که از مدیران کارکشته ورزشی هستند بدون شک در پیشرفت و سرعت بخشیدن به حرکت رو رشد ورزش کشور مثمر ثمر خواهد بود. حالا که این اتفاق در ورزش کشور افتاده و ما مسابقات آسیایی، جهانی و المپیک رو پیش رو داریم باید دست در دست هم بدهیم و با همدلی و رفاقت به سمت کسب بهترین نتیجه گام برداریم.

از دولت و مجلس توجه بیشتری می خواهیم

* به نظر شما که یکی از مدیران با سابقه ورزش هستید، ثبات مدیریتی چقدر می تواند در رشد و گسترش ورزش تاثیرگذار باشد؟

– ببینید در تمام دنیا و خصوصا کشورهای پیشرفته مدیرانی که جایگاهشان محکم بوده و با داشتن برنامه های بلندمدت هدفمند گام به میدان گذاشته اند، کارنامه خوبی از خودشان به جای گذاشته اند؛ از سوی دیگر همین روسای محترم استانهای فدراسیون ما به شما قول می دهم اگر شرایط فراهم باشد ، در ۴ سال بعد هم به من رای خواهند داد چون ما سالیان سال حدود ۳۸ سال در کنار هم کار کردیم و شاهد بودند که با تمام مشکلات و بی پولیها سعی کردم آنچه در توان دارم رو برای اجرای برنامه های پیش روی بدمینتون بگذارم و حتی یک گام هم عقب نشینی نکرده ام. نکته جالب بعدی اینکه بازیکن ملی پوش من که از رده پایه در تیمهای ملی حضور داشته آقای دکتر ذکی زاده در حال حاضر رییس کمیته آموزش فدراسیون هست، آقای دکتر مداحی که پیشکسوت و مربی بنده و خیلی از اهالی بدمینتون بودن در حال حاضر رییس کمیته فنی فدراسیون هستند و خود بنده که پله های ترقی رو یکی پس از دیگری طی کردم و به این جایگاه رسیدم؛ ببینید ما سلسله مراتب رو رعایت کردیم و همین موضوع باعث ایجاد اعتماد و رفاقت در جامعه بدمینتون کشور شده است؛ جا دارد در اینجا اعلام کنم که اون دوستان منتقد هم دستشان رو می فشارم و به عنوان سکاندار ورزش بدمینتون در کشور از آنها می خواهم که به جای اینکه در فضای مجازی صحبت بکنند؛ بیایید و رودر رو درخصوص موضوعات با هم همفکری کنیم و در راستای پیشرفت و گسترش این رشته ورزشی با همدلی گامهای موثری را برداریم؛ انشاالله.

در نهایت از دولتمردان عزیز و برادران خوبم در مجلس شورای اسلامی می خواهم که نگاه ویژه تری به مقوله ورزش داشته باشند و با حمایتهای مالی و معنوی خود ما را در کسب موفقیتهای آینده همراهی کنند.

* سید محمدمهدی صفی زاده – ایمان پناهی