رییس انجمن کاراته کارگران استان اردبیل گفت: پس از گذشت حدود ۴۰ سال فعالیت کاراته در استان، این سبک هنوز خانه ندارد.
بهروز قربانی رییس انجمن کاراته کارگران در استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایپنا – واحد اردبیل عنوان کرد: شیوع بیماری کرونا آسیب های بسیاری را به ورزش، خصوصا هنرهای رزمی وارد کرد کا سبک کاراته نیز از این قائده مستثنی نبود.
وی افزود: اما در هیات کاراته شهرستان اردبیل و کاراته کارگری با برنامه ریزی های انجام شده، تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردیم که از آن جمله می توان به برگزاری مسابقات کاتای شهرستان در تاریخ ۶ فروردین سال گذشته در قالب فضای مجازی اشاره کرد که با حضور ۴۰ کاراته کار برای اولین بار در سطح کشور انجام شد.
قربانی گفت: به غیر از اجرای برنامه های فنی کاراته، برنامه های فرهنگی نیز در دستور کار قرار گرفت که طی برنامه ای در تابستان سال ۹۹، کاراته کاران شهرستان با حضور در بیمارستان امام رضا(ع) از مدافعان سلامت تجلیل کردند.
رییس هیات کاراته شهرستان اردبیل اذعان کرد: با توجه به اینکه در فدراسیون ورزش های کارگری، سبک های آزاد کاراته حضور نداشته و فقط سبک های کنترلی فعالیت داشتند، آغاز فعالیت سبک های آزاد کاراته را در این فدراسیون پیشنهاد دادیم که خوشبختانه با استقبال مسئولین امر مواجه شد و به دنبال آن اولین دوره مسابقات سبک های آزاد کاراته در سال ۹۷ با شرکت ۹ استان در سالن رضازاده به میزبانی اردبیل برگزار شد که استان اردبیل توانست رتبه دوم را به خود اختصاص دهد.
نائب رییس انجمن کاراته کارگری کشور و مسئول سبک های آزاد کشور بیان کرد: با پیگیری های انجام شده در سال ۹۸ نیز توانستیم میزبان مسابقات آزاد کاراته کارگری در اردبیل باشیم که باین مسابقات با حضور ۱۱ استان برگزار و استان اردبیل مقام سوم تیمی را کسب کرد.
وی گفت: در سال ۹۹ نیز همزمان با اوج گیری بیماری کرونا در کشور، با طرح ریزی برنامه ای خلاقانه، اردبیل مجددا میزبان مسابقات کشوری کاراته کارگران شد اما اینبار مسابقات در بخش کاتا و در بستر فضای مجازی برگزار شد. با توجه به فروکش نسبی کرونا در تلاشیم تا سومین دوره مسابقات سبک های آزاد کاراته کارگری کشور را به میزبانی اردبیل برگزار کنیم.
افزایش کاراته کاران شهرستان اردبیل از ۱۸۰ نفر به ۱۸۰۰ نفر در طول ۵ سال
قربانی در خصوص جایگاه کاراته شهرستان اردبیل نیز بیان کرد: طی مدت ۵ سال که خادم کاراته شهرستان بوده ام، خوشبختانه با همکاری اعضای هیات و پیشکسوتان و همچنین کاراته کاران اردبیلی، هیات شهرستان ۴ سال متوالی در قالب هیات های برتر شهرستان، از سوی اداره ورزش و جوانان شهرستان اردبیل مورد تجلیل قرار گرفته است و تعداد هنرجویان از ۱۸۰ نفر به ۱۸۰۰ نفر رسیده است.
این پیشکسوت کاراته در خصوص وضعیت هیات کاراته استان اردبیل نیز بیان کرد: در سال های اخیر هیات استان دچار ضعف های ملموسی شده و بسیاری از پیشکسوتان و کاراته کاران انتقادات منطقی و بجایی مطرح کرده اند و هیاا استان در حال حاضر به صورت سرپرستی اداره می شود و متاسفانه برگزاری مجمع انتخاباتی به دلایل نامعلون به تاخیر افتاده که این امر باید از سوی مسئولین شفاف سازی شود.
مدیریت خوب مهمتر از کاراته کار بودن رییس هیات است
قربانی اظهار کرد: این مهم نیست که فردی که سکان هیات را به دست میگیرد از کاراته سررشته داشته باشد یا خیر؛ مهم این است که آن فرد مدیری لایق و توانمند باشد که بتواند در هیات ثبات و وحدت ایجاد کرده و تنش ها را کمرنگ کند. رییس هیات قرار نیست که کاراته آموزش دهد و اصلا نیازی به متخصص بوده او نیست همین که دبیر و نائب رییس، روسای شهرستان ها و اعضای کمیته ها کاراته کار باشند بسنده می کند و می توانن مشاوره های لازم را به رییس هیات ارائه دهند. البته اگر رییس هست هم کاراته کار باشد و هم مدیری لایق باشد بهترین بازدهی را خواهد داشت.
رییسی برای هیات کاراته انتخاب شود که در جذب بودجه و اسپانسر توانمند باشد
وی گفت: رییس آینده هیات کاراته باید بتواند از اداره کل ورزش استان، فدراسیون کاراته و بخش های خصوصی اسپانسر جذب کند. ایجاد درآمد پایدار برای هیات از مهم ترین شاخصه های یک مدیر توانمند خواهد بود.
قربانی افزود: برگزاری منظم آزمون های دان و ارتقای کمربند نیز مهمترین موضوعی است که هم باعث بهبود کیفی و فنی باشگاه های کاراته در استان می شود و هم در آمدی خوب برای هیات ایجاد می کند که متاسفانه سالیان سال است به دلایل مشخص اما ناگفتنی از این موضوع غفلت شده است.
ضرورت برگزاری مجمع انتخاباتی در سریعترین زمان
رییس هیات کاراته شهرستان اردبیل اذعان کرد: هر چقدر در برگزاری مجمع انتخاباتی هیات کاراته تعلل شود، به همان میزان حاشیه در کاراته استان ایجاد می شود که در نهایت به ضرر سبک تمام می شود.
وی از تغییر روسای هیات کاراته در دو شهرستان استان در آستانه برگزاری مجمع و در دوران سرپرستی هیات گلایه کرد و گفت: این تغییرات بهتر بود پس از برگزاری مجمع و تعیین رییس هیات استان انجام می شد تا شبهاتی ایجاد نشود.
قربانی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت های مناسب از حیث سالن های استاندارد ورزشی در استان خصوصا در اردبیل، خواستار توجه به میزبانی مسابقات کشوری در جهت ارتقاء کاراته استان و تشویق جوانان به این رشته شد.
این پیشکسوت کاراته بیان کرد: کاراته استان ۴۰ سال است که بی خانمان است و ضرورت دارد که مسئولین امر در جهت احداث خانه کاراته گام های موثری بردارند.
وی خواستار برگزاری مجمع انتخاباتی کاراته در فضایی عادلانه و در سریعترین زمان ممکن شد و گفت: از عموم پیشکسوتان و کاراته کاران درخواست می کنم از فردی که ریاست هیات را عهده دار خواهد شد حمایت قاطع داشته باشند تا کاراته استان بیش از این درگیر حواشی نباشد.
با هدف حمایت از ورود جوانان به مدیریت، از ریاست هیات کاراته شهرستان اردبیل کناره گیری می کنم
قربانی در پایان از کناره گیری خود از ریاست هیات شهرستان اردبیل در روزهای آتی خبر داد و گفت: قصد دارم در جهت تشویق و حمایت از جوانان از ریاست هیات شهرستان کناره گیری کنم؛ البته بعنوان کاراته کار از هیچ اقدامی در جهت اعتلای این سبک وزین دریغ نخواهم کرد و آرزوی توفیق برای پیشکسوتان و خانواده بزرگ کاراته استان دارم.
گفت و گو: رشید عبدالحسینی
Friday, 4 July , 2025