سرمربی جدید تیم ملی وزنه‌برداری بانوان گفت: سال‌هاست با این تیم به عنوان ورزشکار فعالیت دارم و تمام تلاش خود را برای سربلندی کشورم انجام دادم و دیگر حسرتی در این رشته برایم باقی نمانده است.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا )، انتخاب کادر فنی تیم ملی وزنه‌برداری بانوان بهانه‌ای شد تا پای سخنان یکی از تاریخ‌سازان این رشته در ایران بنشینیم. سیده الهام حسینی از نسل نخستین دختران ایرانی بود که با حجاب کامل اسلامی گام به تخته رقابت گذاشت و حتی موفق به کسب نشان طلای قهرمانی سال ۲۰۲۲ آسیا در منامه بحرین شد. حسینی همچنین عنوان ششم مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان را کسب کرده است.

با تصمیم فدراسیون وزنه‌برداری، سیده‌الهام حسینی، مینا عصفوری و ابریشم ارجمندخواه به عنوان مربیان تیم ملی بانوان منصوب شدند و دور جدید تمرینات دختران وزنه‌برداری زیر نظر این سه مربی برگزار خواهد شد.

از عنوان سرمربی برای من خودداری کنید. من سرمربی تیم نیستم بلکه با صلاحدید فدراسیون به عنوان کادر فنی انتخاب شدم. در حکم نیز از عنوان مربی اول، دوم و سوم استفاده شده که فدراسیون عنوان مربی نخست را به من داده است. البته این به معنای سرمربیگری نیست.

من از این تصمیم بی‌خبر هستم. در گذشته مشاوران بسیار خوبی در کنار تیم ملی بانوان حضور داشتند و ما از دانش آنان استفاده کردیم. وزنه‌برداری بانوان در ابتدای راه است و باید همیشه از مشاوره افراد خبره و قهرمانان این رشته، استفاده کنیم.

من تلاش زیادی را برای حضور در مسابقات جهانی داشتم و در مرز آمادگی بودم اما مصدومیت و کمر درد باعث شد نتوانم در بحرین حضور پیدا کنم. چند وقت در خانه مشغول استراحت بودم و با پزشکان مشورت کردم اما در نهایت تصمیم بر این شد از دنیای قهرمانی خداحافظی کنم.

مصدوم بودم و کمر درد برایم بسیار آزار دهنده بود. با پزشکان مشورت کردم و آنان نیز توصیه کردند که ادامه تمرینات ممکن است برای من آسیب‌زا باشد. از سن بالا به وزنه‌برداری آمدم. در سنی تمرینات را شروع کردم که شاید برخی قهرمانان در آن خداحافظی می‌کنند، اما خدا را شکر می‌کنم که موثر واقع شدم.

هر آمدنی را رفتنی است. عمر قهرمانی یکی روز به پایان می‌رسد و بزرگان جهان نیز این را تجربه کردند. اکنون وارد فصل جدیدی از زندگی ورزشی شدم و امیدوارم در این مسیر موفق عمل کنم.

خدا را شکر می‌کنم از نسلی بودم که وزنه‌برداری بانوان به صورت رسمی کارش را آغاز کرد. در این سال‌ها هیچ چیزی برای موفقیت کم نگذاشتم و حتی مدال طلای قهرمانی آسیا را نیز کسب کردم. از حمایت‌های فدراسیون وزنه‌برداری نیز در این سال‌ها تشکر می‌کنم.

یکی از باتجربه‌ترین ورزشکاران در ایران هستید و زمان آن رسیده تجارب خود را در اختیار نوجوانان و جوانان قرار دهید.

دوران مربیگری سخت است. من در دوران قهرمانی تنها گوش به حرف مربیان بودم و پاسخگوی نتایج خودم بودم اما اکنون هم باید داشته‌های خودم را به سایر نفرات انتقال بدهم و هم اینکه در برابر نتایج احتمالی آنان پاسخگو هستم. تمام تلاشم را می‌کنم تا بتوانم در تیم ملی موثر واقع شوم.

اشتیاق به وزنه‌برداری در بین دختران افزایش پیدا کرده اما امکانات و زیرساخت‌های لازم را هنوز ندارند. اگر در گذشته مهار وزنه ۱۰۰ کیلوگرمی آرزو بود اما امروز در شهرستان‌ها دخترانی حضور دارند که این وزنه را به راحتی بالای سر می‌برند. به نظرم ایران پتانسیل لازم را برای پیشرفت در وزنه‌برداری دختران دارد.

وزنه‌برداران جوان و نوجوان در قطر نتایج بسیار خوبی کسب کرد.

بله نسل جدید وزنه‌برداری بسیار خوب و باانگیزه است. اکنون تیم ملی متشکل از جوانانی است که می‌توانند سال‌ها بدرخشند.

من نمی‌توانم قول مدال بدهم چون هنوز با دختران ایران در قامت مربی کار نکردم. قول مدال سخت است و من چنین قولی را نخواهم داد.

  • نویسنده : محمد مهدی اسماعیلی رها