لاله صدیق نامی است که همه را یاد نخستین خط شکن اتومبیلرانی بانوان می اندازد. بانویی که پانزده سال در این ورزش حضور داشته و حتی لقب شوماخر ایران را هم به خود اختصاص داده است.

لاله صدیق نامی است که همه را یاد نخستین خط شکن اتومبیل رانی بانوان می اندازد. بانویی که پانزده سال در این ورزش حضور داشته و حتی لقب شوماخر ایران را هم به خود اختصاص داده است. او یک تنه پرچم اتومبیلرانی بانوان را بالا نگه داشته و به عنوان تنها خانم در مسابقات آقایان شرکت می‌کند و البته یکی از جدی‌ترین رقبا هم محسوب می‌شود.

صدیق که به تازگی در فدراسیون جهانی اتومبیلرانی صاحب کرسی هم شده،  در خصوص ورود بانوان به ورزشگاه برای تماشای فوتبال هم صحبت کرد.

 

از دنیای اتومبیلرانی چه خبری برای‌مان دارید؟

خبر که زیاد است. هم کلی مسابقه داریم و هم کلاس‌های آموزشی. آخر هفته یک مسابقه سرعت در چند کلاس برگزار می‌شود که در دوره قبل آن خوشبختانه روی سکو ایستادم. در بهمن هم مسابقه رالی داریم که در اصفهان برگزار می‌شود. در این دو رقابت من تنها خانم شرکت کننده هستم. اما در سایر مسابقات که آماتور است رقابت اسلالوم را داریم که برای خانم‌هایی است که تازه وارد این ورزش شدند. در بحث آموزش هم در نظر داریم هوا که خوب شد کلاس آموزش مربیگری درجه ۳ را برپا کنیم. بحث آموزش برعهده خودم است و از آنجایی که تعداد متقاضیان زیاد شده قرار شد با برگزاری این دوره آموزشی، در سطح آماتور کار را به مربیان دیگر بسپاریم.

 

گویا یک خبر هم از فدراسیون جهانی دارید؟

بله، مدتی پیش فدراسیون جهانی ایمیلی را برای فدراسیون ایران فرستاد که به پیشنهاد خودشان توانستیم یک کرسی بین‌المللی بگیریم. طبق این پیشنهاد من عضو کمیته ۱۲ نفره‌ای می‌شوم که اعضای آن از تمام دنیا‌ آمده‌اند. از آسیا هم من را انتخاب کرده‌اند.

 

کار شما در این کمیته چیست؟

ما در این کمیته تمام ورزشکارانی که در ورزش‌های موتوری آسیب دیده‌اند و ناتوان یا کم‌توان شده‌اند را مورد حمایت خود قرار می‌دهیم. چه حمایت مالی و چه حمایت‌های دیگر مثل مسابقات و … این خیلی خوب است که ما توانستیم یک کرسی دیگر در فدراسیون جهانی بگیریم. تنها کسی که از ایران در فدراسیون جهانی کرسی داشت، دکتر صالح‌خو بود و الان دو کرسی داریم.

 

چه پایان سال پرکار و فعالی…

بله همینطور است (خنده). به جز مسابقه جمعه، یک مسابقه رالی، یک مسابقه ریس، احتمالا یک مسابقه آف‌رود و مسابقات اسلالوم را خواهیم داشت. البته معمولا سال‌های پیش ماه اسفند آخرین مسابقات برگزار می‌شد اما امسال اسفند را حذف کردند و سال ورزشی اتومبیلرانی در بهمن تمام می‌شود.

 

مثل اینکه حال اتومبیلرانی خوب است؟

به نظر من اتومبیلرانی نسبت به سال‌های قبل خیلی فعال‌تر شده است. رییس جدید فدراسیون به هیات‌ها و کسانی که در این ورزش سابقه دارند اعتماد کرده و هرکدام‌شان که به میدان‌ آمده‌اند، مسوولیتی را برعهده گرفته‌اند. علاقه‌مندان به این ورزش هم کم نیستند و این شرایط باعث می‌شود دست استان‌ها برای برگزاری مسابقه و رونق اتومبیلرانی باز باشد. از طرفی سال آینده با بیشتر شدن پخش زنده مسابقات اسپانسرها هم ورود می‌کنند و این هم چاره مشکلات اتومبیلرانی است…

 

شما در حالی پیشتاز اتومبیلرانی شدید که عرف جامعه چندان این موضوع را نمی‌پذیرفت اما الان شرایط تغییر کرده.

الان تعداد بانوان علاقه‌مند به اتومبیلرانی خیلی زیاد است اما به خاطر هزینه‌های بالا و شرایط سخت آماده‌سازی خودرو و تمرینات ماندن‌شان کمی سخت است چون شرایط آمادگی روحی و روانی و البته فیزیکی زیادی می‌خواهد. الان خانم‌ها وارد می‌شوند اما کم پیش می‌آید که تا سطح حرفه‌ای بیایند. من الان پانزدهمین سال حضورم در این ورزش است و تمام این سختی‌ها را پشت سر گذاشته‌ام ولی فکر می‌کنم به جز حمایت خانواده، حمایت فدراسیون و اسپانسرها هم در حضور خانم‌ها تاثیرگذار است. خانم‌ها نه‌تنها نسبت به‌ آقایان چیزی کم ندارند، بلکه جاهایی حتی بیشتر از توان‌شان مایه می‌گذارند.

 

البته آقایان هم دیگر مثل گذشته نیستند.

بله در این سال‌ها پذیرش آقایان هم که پیش از این خانم‌ها را جدی نمی‌گرفتند، کاملا برطرف شده است. حتی برخی‌ از آقایان خودشان کمک می‌کنند که روحیه مردانگی‌شان را نشان می‌دهد. این اتفاق هم باعث تقویت فرهنگ آقایان می‌شود و هم دلگرمی خانم‌ها. خودم هم که به اینجا رسیدم به این خاطر است که واقعا به این ورزش علاقه دارم و وقتی انسان چیزی را بخواهد هیج‌وقت از کار در آن خسته نمی‌شود و همیشه تشنه تجربه کردن و ادامه دادن است. ان‌شاءا… به موازات حل شدن مشکلات اقتصادی، کمک بیشتری به حضور خانم‌ها در این ورزش شود.

 

شما که دیگر شوماخر ایران هستید و آقایان به گرد پای‌تان هم نمی رسند؟

همه‌شان نه، برخی از آقایان (خنده)…

 

رقابت با مردان چطور است؟

واقعا خیلی جالب است. وقتی آقایان گاهی از برخی قابلیت‌های فیزیکی خود استفاده می‌کنند، خانم‌ها سراغ قابلیت فکری خود می‌روند و البته یک‌جاهایی قدرت ذهن بیشتر از قدرت بازو به کار می‌آید. من فکر می‌کنم حضور خانم‌ها رقابت را برای آقایان جدی‌تر می‌کند. یک بار یکی از پیشکسوتان من را در کارتینگ دید و گفت خیلی جالب است که حضور شما باعث شده آقایان بیشتر تمرین کنند و سعی دارند در کارشان از تکنولوژی برتر استفاده کنند (خنده). این رقابت به این شکل دلچسب می‌شود. شاید وقتی درباره این موضوع حرف می‌زنیم بعد خنده‌دارش به نظر بیاید اما اگر عمیق ببینی، متوجه می‌شوی که این موضوع باعث پیشرفت اتومبیلرانی می‌شود. من از این بابت خیلی خوشحالم و به همین خاطر هرچقدر سنم بیشتر شود باز هم می‌خواهم در این ورزش بمانم.

 

شما در حالی در پیست‌ آزادی تمرین می‌کنید که درهای استادیوم به روی بانوان بسته است.

بله پیست آزادی تنها پیست استانداردی است که می‌توان برای مسابقه در آن تمرین کرد. معمولا هم پیش می‌آید که مسابقه فوتبال و اتومبیلرانی یا تمرینات این دو ورزش همزمان باشد که مسوولان عزیز حفاظت و نیروی انتظامی به خوبی فضا را مدیریت می‌کنند و هیچ مشکلی برای ما به وجود نمی‌‌آید.

 

در جریان اتفاقات اخیر ورود بانوان به ورزشگاه‌ها هستید؟

بله کم و بیش از طریق فضای مجازی در جریان اتفاقات هستم که عده‌ای مخالف و عده‌ای هم موافق هستند. در شرایط فعلی شاید کمی سخت باشد که بانوان را در استادیوم ببینیم اما موضوع حل نشدنی نیست. شما فرض کنید ورودی و جایگاه مجزا ویژه بانوان داشته باشیم و خانم‌ها مطابق با موازین و مقررات به استادیوم بیایند. این می‌تواند یکی از حقوق بانوان باشد. درست است برای مسابقات از همه جای ایران تماشاچی می‌‌آید و شاید در بعضی از شهرها هنوز عرف نشده که خانم‌ها به استادیوم بروند. اما این کار در اتومبیلرانی اجرا شده است. خانم‌ها از ورودی مجزا به جایگاه ویژه خودشان می‌آیند و بدون هیچ مشکلی مسابقه را تماشا می‌کنند و لذت می‌برند. مسوولان حراست هم حواس‌شان هست و مشکلی پیش نمی‌آید.

 

ویدیوی مصاحبه سحر قریشی را دیده‌اید؟

بله، صحبت‌های ایشان شاید کمی تندروی و شامل اغراق بود. به نظر من این اغراق هم دلیل داشته. شاید ایشان در جایگاهی قرار گرفته که هیجان‌ آقایان زمان بازی اذیتش کرده اما به نظر من اینکه صددرصد مخالف باشد درست نیست و من موافق نیستم. راه حل این موضوع هم مشخص است که به آن اشاره کردم.

 

شما خودتان فوتبالی هستید؟

نه اصلا فوتبالی نیستم. اما در کودکی چون خیلی فرز بودم همیشه من را درون دروازه می‌گذاشتند. وقتی کسی می‌خواست گل بزند چنان به پایش لگد می‌زدم که دیگر نمی‌توانست گل بزند (خنده).